WOW zadels


Een zadel blijft altijd een compromis, alleen het WOW™ zadel heeft de meeste mogelijkheden om deze compromis tussen ruiter en paard te sluiten.

 

Het WOW™ zadel is aanpasbaar aan de scheefheid van paard en ruiter. Het kleine beetje lucht dat in de kussens wordt gepompt zorgt ervoor dat het zadel perfect past op het paard en de ruiter beter in balans komt te zitten. Het paard kan vrijer gaan bewegen, zal de hulpen van zijn ruiter beter gaan begrijpen en krijgt de kans om zijn lichaam symmetrisch te gaan ontwikkelen. Het zadel is modulair en kan dus altijd aangepast worden op de wensen van de ruiter en de groei en discipline van het paard. Om het WOW zadel perfect te laten aansluiten kunt u een afspraak maken voor een WOW zadel passessie.


Kenmerken van WOW zadels

WOW Flair systeem

De kussens, ook wel panels genoemd, zijn gevuld met lucht middels 4 airbags; dit is het Flair systeem.
De lucht zorgt voor een zachte en gelijkmatige druk op de rug van uw paard. Zodra de rugspieren van het paard zich aanspannen vormt de lucht hier mooi rondom heen zodat er geen tegendruk gevormd wordt, de spier kan zich dus aanspannen tot z’n uiterste potentie.
De kussens kunnen gevuld worden ter ondersteuning van ongelijke bespiering bij het paard en scheef zitten van de ruiter. Dit geeft de mogelijkheid om ruiter en paard meer naar elkaar toe te brengen zodat het paard beter en makkelijker rechtgericht kan worden en gelijker in de bespiering kan groeien.
Iets wat niet mogelijk is met een wol zadel.
Er is keuze uit een groot aantal soorten kussens die voor de meeste paardenruggen en types geschikt zijn. Ook is het mogelijk om een kleiner of groter kussen te kiezen dan uw zitmaat.

Y carbon zadelboom

WOW heeft een unieke Y carbon zadelboom, doordat deze geen vaste verbinding heeft met het kopijzer is laterale flexie “Lateral Flexion™” mogelijk. Hierdoor kan de voorkant vrij van links naar rechts bewegen, zo kan beurtelings de linker en dan de rechter schouder onder het zadel naar achteren bewegen.
Perfecte schoudervrijheid dus!
Verder zorgt het voor een beter been contact, stabiliteit en comfort.

Zweetbladen

De zweetbladen kunnen in 4 verschillende posities geplaatst worden, afhankelijk van de beenlengte van de ruiter en de vorm van de borstkast van het paard. Dit om voor de ruiter een optimale zitpositie te creëren.

Singelsysteem

WOW™ heeft een uniek singelsysteem wat het mogelijk maakt om in verschillende posities te spelen, afhankelijk van de singelgroeve van het paard.

Stijgbeugel ophanging

Het WOW™ zadel bezit 2 stijgbeugel haken, hierdoor kunnen de stijgbeugels in 2 posities gehangen worden. De keuze hangt af van de discipline en voorkeur van de ruiter.

WOW™ is dus een volledig andere manier van een zadel bezitten. Voor het eerst kun je een traditioneel uitziend zadel kopen door verschillende componenten te kopen die uitwisselbaar zijn, zodat er voor iedere paard, ruiter en discipline een passend zadel is. Het is ’s werelds eerste modulaire zadel.


Tweedehands WOW Zadels

Een selectie van tweedehands WOW zadels staan op deze pagina. Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands WOW zadel is het verstandig altijd even contact op te nemen. Niet alle zadels staan online.


 

Foto’s van WOW Zadels

In het fotoalbum van WOW zadels kun je meer informatie vinden over de passessies en de mogelijkheden van een WOW zadel.

 

Copyright © Dandelion by Pexeto
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram