De behandeling


De behandeling

De behandeling vindt in de meeste gevallen plaats op locatie zodat het paard behandeld kan worden in zijn vertrouwde omgeving. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op mijn locatie te komen.

Een behandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
De eventuele vervolgafspraak duurt meestal minder lang, ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Natuurlijk kan dit variëren en is het afhankelijk van diverse factoren, zoals bijvoorbeeld de problematiek en de medewerking van het paard.

Door het paard aan de hand te laten stappen, worden de bewegingen nauwkeurig bekeken. Vervolgens wordt onder andere ingegaan op het (medisch) verleden van uw paard en de symptomen die tijdens het rijden of bij de omgang worden opgemerkt. Voor het behandelen van uw paard wordt uitgebreid de tijd genomen.

Indien nodig werk ik samen met een dierenarts en paardenosteopaat EDO uit België.
Mocht het nodig zijn kan zij aanvullende medische zorg verlenen. Bijvoorbeeld wanneer er rectaal onderzoek en (osteopatisch) behandelen van organen in het bekken gebied nodig is.

Het paard
  • Het is prettig als het paard voor de behandeling droog en schoon wordt aangeboden.
  • Ook is het belangrijk dat het paard zich op zijn gemak voelt, daarom werk ik graag op een rustig moment en op een vertrouwde plaats.
  • Na de behandeling moet het paard minimaal 10 minuten aan de hand worden gestapt om even te wennen aan hoe zijn/haar lichaam nu aanvoelt.
  • Na de behandeling kan het paard wat moe of stijf zijn.
  • Houdt er rekening mee dat na de behandeling een paar dagen niet getraind kan worden omdat het paard opzoek moet gaan naar zijn nieuwe balans.

“Find it, fix  it and leave it alone”

Dr Andrew Taylor Still. Founder of Osteopathy

Copyright © Dandelion by Pexeto
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram