Hond


Massage kan een positieve uitwerking hebben op het (probleem)gedrag en het lichaam van honden.
Door middel van mechanische prikkels wordt de lichamelijke conditie en/of psychische conditie in balans gehouden of verbetert. Als de balans verstoord is kan massage het lichaam ondersteuning geven bij herstel. Afvalstoffen uit de huid, bindweefsel en spieren worden afgevoerd en nemen nieuwe voedingsstoffen op. De bewuste aanrakingen en gerichte handgrepen zorgen ervoor dat  spierspanningen worden weggehaald.  Een massage kan dus dienen als onderhoudsbeurt, maar ook als ondersteuning bij lichamelijke vraagstukken: het voorkomt blessures, bevordert de bewegelijkheid en verminderd stijfheid. Ook honden hebben net als ons last van stijve spieren.

Voordelen van massage

  • Massage werkt op de huid, onderhuid, bindweefsel, spieren en zenuwstelsel
  • De hond wordt meer bewust van zijn lichaam, hierdoor gaat de hond zijn lichaam beter gebruiken, hij komt uit zijn hoofd.
  • Massage kan een hond helpen een bepaald lichaamsdeel, na een trauma, weer op de juiste wijze leren te gebruiken. Sommige honden gebruiken een bepaald lichaamsdeel niet meer goed na een trauma. Massage kan hierbij helpen dit te verbeteren!
  • De balans tussen rustgevende hormonen wordt beter, hyperactieve honden worden hierdoor rustiger.

 

  • Niet in alle gevallen mag je een hond masseren, het is daarom van belang om alle medische achtergrond goed door te geven aan de masseur.
Copyright © Dandelion by Pexeto
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram