Judith


Van passie naar beroep

Mijn naam is Judith van Neer, Paardenosteopaat (geregistreerd als Equine Osteopath EDO®), sportmasseur en zadelfitter.

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik graag met dieren wilde werken. Het liefst met paarden.
Paarden zijn al zo lang dat ik mij kan herinneren in mijn leven.
Ik heb veel verschillende paarden zadelmak gemaakt en getraind. Ik vroeg mij al snel af waarom het ene paard totaal geen moeite leek te hebben met het werk wat gevraagd werd en waarom een ander paard continue tegen het zelfde probleem aan liep en dus geen stap verder in de training kwam en zelfs wat ‘’vervelend’’ ging doen….

In mijn beleving zijn er maar weinig “lastige of vervelende” paarden, een paard geeft aan wanneer het pijn heeft en het is aan ons om deze signalen zo snel mogelijk op te merken. Dit zorgde ervoor dat ik mij steeds meer ging verdiepen in ‘het paard’. De anatomie en de biomechanica ging mij steeds meer fascineren.

Na de middelbare school heb ik de opleiding Equine Management gevolgd en afgerond. Aansluitend ben ik mijn kennis en ervaring gaan uitbreiden door een opleiding tot sportmasseur voor paarden te gaan volgen en The Masterson Method Equine bodywork.
Daarna ben ik de opleiding Equine Osteopathy bij The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education in Waldfeucht (Duitsland) gaan volgen. Ik kwam erachter dat osteopathie precies aansloot bij hetgeen ik voor ogen had; de oorzaak opzoeken en hierdoor het lichaam zelf de kans geven weer te genezen en in balans te komen.

Door al mijn kennis en ervaring te combineren wil ik mensen adviseren en hun paarden behandelen zodat beide samen nog jaren plezier kunnen beleven.

Zadelfitting

Regelmatig kom ik (terugkerende) rugproblemen tegen door slecht passende zadels. Doordat ik zelf al jaren een tevreden WOW zadel bezitter ben en heb ervaren wat dit zadel voor je paard maar ook voor jezelf kan betekenen ben ik mij meer gaan verdiepen in de zadels en kreeg ik de kans om in Nederland en Engeland cursussen te gaan volgen.
Sinds 2015 ben ik WOW zadelfitter en dealer van Zuid Nederland.

Maar ook in de zadels raak je nooit uitgeleerd. Mijn interesse om meer over wol zadel te weten werd steeds groter, mede ook door de vraag van klanten die bij de behandeling ook graag een korte check op het zadel wilde hebben.
De opleiding tot zadel en tuig passer werd een logisch vervolg.

You begin with anatomy, and you end with anatomy, a knowledge of anatomy is all you want or need

Andrew Taylor Still

Opleiding & ervaringen

2021 Cursus aroma therapie icm massage –  online met je hond
2021  2- daagse basiscursus dierencommunicatie – Symone Ottevangers
2021 Dealerdag springzadels en tree click systeem – Ninon Schutte
2021 Update zadel I  – Saddle Professional
2020 Cursus hondenmassage
2019 HorseConnect Seminar “Fascia in training”
2019 2014 – 2019 Equine Osteopath EDO ( Equine Diplomat Osteopath)

The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education

2018 3 daags congres – Worldwide Alliance of Equine Osteopaths Conference
2018 Opleiding tot zadel en tuigpasser – Saddle Professional
2015 3-daagse cursus WOW saddle fitter – WOW saddles England
2015 Cursus WOW zadelpasser – Mechteld Jonker
2015 2-daagse basiscursus Tapen voor paarden – Massage Hippique
2014 3-daags congres – The Worldwide Alliance of Equine Osteopaths
2013 Masterson Methode massage practitionar – Masterson Methode
2012 Equine sportmassage Therapeut – Massage Hippique

Nog meer kennis opdoen
Om kennis te delen en te vergroten werk ik samen met een aantal collega therapeuten en zadelpassers. We komen regelmatig bijeen om te overleggen, kennis up-to-date te houden en verder uit te breiden.

Copyright © Dandelion by Pexeto
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram