Judith


Van passie naar beroep

Mijn naam is Judith van Neer, Paardenosteopaat (geregistreerd als Equine Osteopath EDO®), sportmasseur en zadelfitter.

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik graag met dieren wilde werken. Het liefst met paarden.
Paarden zijn al zo lang dat ik mij kan herinneren in mijn leven.
Ik heb veel verschillende paarden zadelmak gemaakt en getraind. Ik vroeg mij al snel af waarom het ene paard totaal geen moeite leek te hebben met het werk wat gevraagd werd en waarom een ander paard continue tegen het zelfde probleem aan liep en dus geen stap verder in de training kwam en zelfs wat ‘’vervelend’’ ging doen….

In mijn beleving zijn er maar weinig “lastige of vervelende” paarden, een paard geeft aan wanneer het pijn heeft en het is aan ons om deze signalen zo snel mogelijk op te merken. Dit zorgde ervoor dat ik mij steeds meer ging verdiepen in ‘het paard’. De anatomie en de biomechanica ging mij steeds meer fascineren.

Na de middelbare school heb ik de opleiding Equine Management gevolgd en afgerond. Aansluitend ben ik mijn kennis en ervaring gaan uitbreiden door een opleiding tot sportmasseur voor paarden te gaan volgen en The Masterson Method Equine bodywork.
Daarna ben ik de opleiding Equine Osteopathy bij The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education in Waldfeucht (Duitsland) gaan volgen. Ik kwam erachter dat osteopathie precies aansloot bij hetgeen ik voor ogen had; de oorzaak opzoeken en hierdoor het lichaam zelf de kans geven weer te genezen en in balans te komen.

Door al mijn kennis en ervaring te combineren wil ik mensen adviseren en hun paarden behandelen zodat beide samen nog jaren plezier kunnen beleven.

Zadelfitting

Regelmatig kom ik (terugkerende) rugproblemen tegen door slecht passende zadels. Doordat ik zelf al jaren een tevreden WOW zadel bezitter ben en heb ervaren wat dit zadel voor je paard maar ook voor jezelf kan betekenen ben ik mij meer gaan verdiepen in de zadels en kreeg ik de kans om in Nederland en Engeland cursussen te gaan volgen.
Sinds 2015 ben ik WOW zadelfitter en dealer van Zuid Nederland.

Tevens volg ik een opleiding tot zadel en tuig passer aan de opleiding Saddle Professional, zodat ik straks ook wolzadels kan passen en vullen.

Copyright © Dandelion by Pexeto
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram