Massage


Inleiding

De behandeling bestaat uit een combinatie van massage en cranio-sacraal.
Deze aan elkaar aanvullende methoden heb ik in mijn wijze van behandelen geïntegreerd.

Wat is een spierprobleem

Bij gezond functionerende spieren is er balans tussen de aanspanning en ontspanning van de spieren. Hierdoor is er een constante aanvoer van vers bloed en voedingsstoffen voor het betreffende weefsels (gedurende de aanspanningsfase) en afvoer van de afvalstoffen ( gedurende de ontspanningsfase). De banden, pezen en gewrichten worden op dat moment ook zo veel mogelijk gelijkmatig belast. Maar op het moment dat een spier te lang aangespannen blijft ontstaat er een disbalans, de spier kan zijn afvalstoffen niet meer kwijt en er is sprake van verzuring. Op dat moment zal het paard een aantal bewegingen in zijn lichaam gaan ontzien en vermijden ( let op dit kan in de beginfase minimaal zijn…) en juist andere spieren in zijn lichaam meer gaan gebruiken met de kans op overbelasting en daaruit voortkomende blessures. Er ontstaat het zogenaamde “sneeuwbaleffect”. Ikzelf vergelijk het altijd met het verkeer: “Op het moment dat ergens een ongeluk gebeurt (trauma bij uw paard) ontstaat er op die plek file ( ophoping van afvalstoffen en verzuring), daardoor gaan mensen omrijden en ontstaan er op nieuwe plekken weer files ( overbelasting van spieren en verzuring)….”

Ik stel geen diagnose en iedere vorm van massage is op geen enkele manier een vervanging voor de zorg van een dierenarts, of andere gezondheidsspecialist. Ik werk daarom graag als een team met andere professionals. 

Of u nu wedstrijden rijdt of recreatief met uw paard bezig bent, een paard zal in een vitaal lichaam het beste presteren!

Copyright © Dandelion by Pexeto
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram